Backstory

I begynnelsen skapade De Heliga Tio vår vackra värld. Det var tio gudar, alla med varsin, unik, kraft - och de kontrollerade allting som deras krafter kunde påverka. De skapade sedan liv och allting var fröjd - tills mörkrets och nattens gud, Ater, hade tråkigt och skapade människan. Ater gav människan överlägsna hjärnor jämfört med de andra varelserna i världen, och imponerade på dem genom att demonstrera sina krafter.

Ater gav några få, utvalda människor lite av sina krafter i korta perioder för att fresta dem ännu mer - och så skapades suktet efter mörkerguden Aters krafter. Människorna krigade i hundratals år för att få hans uppmärksamhet. De andra gudarna däremot, var inte glada. De fängslade Ater för att förhindra framtida olyckor, men skadan var redan gjord. Människorna var maktgalna, precis som Ater. Med mörkerguden borta började man istället kriga om de andra gudarnas krafter, och snart låg halva världen i ruiner. Inte bara människor dog, utan andra skapelser också. För att försvara sina folk skapade gudarna varsin ö där deras egna skapelser fick bo i fred, och resten lämnades åt människorna, utan påverkan av gudarna.

För att inte riskera framtida, liknande, händelser övergav gudarna världen så att deras krafter endast skulle bli en myt. Men för att fortfarande kunna övervaka världen begravde de sina krafter och sina själar i nio stenar, som de gav till den mest pålitliga rasen av dem alla; Stensväljarna. De skulle vaka över stenarna i hemlighet, i all tid.

Altenativt:
Det finns ett tempel med tillhörande sten på varje guds ö. Vikingakungen for sedan från ö till ö med Rockswallow hack i häl. Frågan är vad det skulle vara för speciellt som Stensväljarna vaktar på sin ö.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License